Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Havregrynsboller De her boller er bare stjernegode. == Ingredienser == (45-50 stk.) * 2 pk. gær (100 gr.) * 9 dl. lunk...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 11: | Linje 11: | ||
* 2,5 dl. ymer | * 2,5 dl. ymer | ||
* 250 gr. fintrevne gulerødder | * 250 gr. fintrevne gulerødder | ||
* 250 gr. havregryn | |||
* 1 spsk. salt | * 1 spsk. salt | ||
* 2 spsk. olie | * 2 spsk. olie |
Versionen fra 11. okt. 2008, 07:22
De her boller er bare stjernegode.
Ingredienser
(45-50 stk.)
- 2 pk. gær (100 gr.)
- 9 dl. lunkent vand
- 2,5 dl. ymer
- 250 gr. fintrevne gulerødder
- 250 gr. havregryn
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. olie
- 100 gr. fuldkornshvedemel
- 1200 gr. hvedemel
- Æg til pensling
- Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
Tilberedning
- Gæren røres ud i vandet
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Dejen æltes godt igennem
- Stilles til hævning mindst 40 minutter
- Slå dejen ned
- Form til boller og læg på bageplade
- Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
- Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft