Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Havregrynsboller De her boller er bare stjernegode. == Ingredienser == (45-50 stk.) * 2 pk. gær (100 gr.) * 9 dl. lunk...)
 
No edit summary
Linje 11: Linje 11:
* 2,5 dl. ymer
* 2,5 dl. ymer
* 250 gr. fintrevne gulerødder
* 250 gr. fintrevne gulerødder
* 250 gr. havregryn
* 1 spsk. salt
* 1 spsk. salt
* 2 spsk. olie
* 2 spsk. olie

Versionen fra 11. okt. 2008, 07:22

Havregrynsboller

De her boller er bare stjernegode.

Ingredienser

(45-50 stk.)

  • 2 pk. gær (100 gr.)
  • 9 dl. lunkent vand
  • 2,5 dl. ymer
  • 250 gr. fintrevne gulerødder
  • 250 gr. havregryn
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 100 gr. fuldkornshvedemel
  • 1200 gr. hvedemel
  • Æg til pensling
  • Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner

Tilberedning

  1. Gæren røres ud i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser
  3. Dejen æltes godt igennem
  4. Stilles til hævning mindst 40 minutter
  5. Slå dejen ned
  6. Form til boller og læg på bageplade
  7. Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
  8. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft