Lasagne: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_2026_finished_web.jpg|right|thumb|Lasagne]] | [[Image:IMG_2026_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Lasagne]] | ||
Øj den er god. Tager ikke alverden af tid at lave, når man har gjort det nogle gange. | Øj den er god. Tager ikke alverden af tid at lave, når man har gjort det nogle gange. |
Versionen fra 19. mar. 2008, 20:46
Øj den er god. Tager ikke alverden af tid at lave, når man har gjort det nogle gange.
Ofte hører jeg folk snyder med bechamelsovsen når de laver lasagne, og bruger en færdigkøbt gang mornaysovs eller lignende. Gør det ikke. Det har stor betydning for smagen.
Har man meget tid og lyst, så kan man jo kræse og lave en rigtig sugo, istedet for den kødsovs, der vises heri.
Ingredienser
(4 personer)
Kødsovs
- 50 gr. bacon
- 1 løg
- 400 gr. hakket oksekød
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- Salt & peber
- 1 dl. vand
- 2,5 dl. tomatpuré
Bechamelsovs
- 25 gr. margarine
- 4 spsk. mel
- 1 liter mælk
- Salt
- Muskat
Andet
- 300-400 gr. lasagneplader (færdiglavede er helt fine)
- Parmesan
Tilberedning
Kødsovs
- Bacon skæres i strimler og svitses
- Løgene hakkes og tilsættes sammen med kødet, og svitses til kødet har skiftet farve
- Hvidløg, oregano, timian, salt & peber tilsættes, sammen med vand og tomatpuré
- Saucen skal småkoge 10-15 minutter
Bechamelsovs
- Smelt margarinen i en stor gryde og tilsæt melet
- Pisk rundt til melbolle
- Tilsæt lidt efter lidt mælken, mens du pisker hele tiden
- Saucen skal koges igennem, hvorefter den tilsmages med salt og muskat
Har du problemer med at sovsen klumper for dig, så brug mere margarine næste gang :-)
Samling
- Lasagneplader, kødsovs og bechamelsovs kommes lagvist i et ildfast fad
- Begynd og slut med bechamelsovs
- Strø parmesan mellem hvert lag, samt øverst
Skal stå i ovnen i 25 minutter ved 200 grader.