Luftige boller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Luftige boller Gode luftige boller. ''Bemærk'': Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er d...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_2028_finished_web.jpg|right|thumb|Luftige boller]] | [[Image:IMG_2028_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Luftige boller]] | ||
Gode luftige boller. | Gode luftige boller. |
Versionen fra 19. mar. 2008, 20:41
Gode luftige boller.
Bemærk: Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er dem, sammen med olien, der giver bollerne den gode og luftige konsistens.
Ingredienser
- 50 gr. gær
- 8 spsk. lunkent vand
- 4 dl. lunkent mælk
- 4 tsk. sukker
- 8 spsk. olie (gerne rapsolie)
- 800 gr. hvedemel
- Æg til pensling
Tilberedning
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
- Halvdelen af melet samt de øvrige ingredienser tilsættes
- Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
- Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
- Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
- Efter hævning pensles bollerne med æg
- Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)