Grunddej til wienerbrød: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave Tebirkes eller Frøsnappere. == Ingredienser == * 2,5 dl. mælk * 25 gr. …') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave [[Tebirkes]] eller [[Frøsnappere]] | Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave: | ||
* [[Tebirkes]], eller | |||
* [[Frøsnappere]] | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == |
Nuværende version fra 17. okt. 2014, 18:15
Denne grunddej til winerbrød kan bruges til eksempelvis at lave:
- Tebirkes, eller
- Frøsnappere
Ingredienser
- 2,5 dl. mælk
- 25 gr. gær
- 1 æg
- 50 gr. sukker
- 2 tsk. salt
- ca. 500 gr. hvedemel (+ lidt til udrulning)
- ca. 250 koldt smød
Tilberedning
- lun mælken til den er fingervarm
- hæld mælken i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt æg, sukker og salt
- Ælt mel i lidt ad gangen
- Ælt det hele godt sammen
- Rul dejen ud til et 30x30cm kvadrat på ca. 1 cm. tykkelse
- Skær smøret i tynde skiver med en osteskærer
- Læg det på 2/3 af dejen
- Fold dejen sammen i 3 lag, så dejstykket uden smør foldes ind først
- Læg dejen koldt i 30 minutter
- Gentag udrulning og sammenlægning indtil resten af smøret er brugt