Shepherds Pie ala India: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: == Ingredienser == * 1 hakket løg * 3 fed hvidløg * 1 spsk. fintrevet ingefær * 1 finthakket chili uden kerner (kan udelades) * 1/2 kg. hakket oksekød * 1/2 tsk. gurkemeje ...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 17: | Linje 17: | ||
* lidt mælk | * lidt mælk | ||
== Tilberedning == | |||
Start med at sætte vand over til at koge kartoflerne i. | |||
# Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre | |||
# Tilsæt kød og krydderier, og brun det godt | |||
# Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min. | |||
# Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander | |||
# Kog kartoflerne i letsaltet vand, hæld vandet fra og mos dem | |||
# Rør mosen med smør og mælk, og smag til med salt og peber | |||
# Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos | |||
# Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min. | |||
[[Category:Hakket Oksekød]] | |||
[[Category:Kartofler]] | |||
[[Category:Hovedret]] |
Versionen fra 2. mar. 2008, 14:41
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 finthakket chili uden kerner (kan udelades)
- 1/2 kg. hakket oksekød
- 1/2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 dl. grøntsagsbouillon
- salt og peber
- evt. frisk koriander
- 3/4 kg skrællede kartofler
- 25 gr. smør
- lidt mælk
Tilberedning
Start med at sætte vand over til at koge kartoflerne i.
- Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre
- Tilsæt kød og krydderier, og brun det godt
- Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min.
- Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander
- Kog kartoflerne i letsaltet vand, hæld vandet fra og mos dem
- Rør mosen med smør og mælk, og smag til med salt og peber
- Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos
- Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.