Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 6: | Linje 6: | ||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
( | (20-25 stk.) | ||
* | * 1 pk. gær | ||
* | * 4,5 dl. lunkent vand | ||
* | * 1 dl. ymer | ||
* | * 125 gr. fintrevne gulerødder | ||
* | * 125 gr. havregryn | ||
* 1 | * 1 tsk. salt | ||
* | * 1 spsk. olie | ||
* | * 75 gr. fuldkornshvedemel | ||
* | * 650-700 gr. hvedemel | ||
* Æg til pensling | * Æg til pensling | ||
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner | * Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner |
Nuværende version fra 1. feb. 2009, 10:22
De her boller er bare stjernegode.
Ingredienser
(20-25 stk.)
- 1 pk. gær
- 4,5 dl. lunkent vand
- 1 dl. ymer
- 125 gr. fintrevne gulerødder
- 125 gr. havregryn
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 75 gr. fuldkornshvedemel
- 650-700 gr. hvedemel
- Æg til pensling
- Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
Tilberedning
- Gæren røres ud i vandet
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Dejen æltes godt igennem
- Stilles til hævning mindst 40 minutter
- Slå dejen ned
- Form til boller og læg på bageplade
- Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
- Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
- Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft