Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_4891_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Havregrynsboller]] | [[Image:IMG_4891_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Havregrynsboller]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
De her boller er bare stjernegode. | De her boller er bare stjernegode. |
Versionen fra 22. okt. 2008, 19:14
De her boller er bare stjernegode.
Ingredienser
(45-50 stk.)
- 2 pk. gær (100 gr.)
- 9 dl. lunkent vand
- 2,5 dl. ymer
- 250 gr. fintrevne gulerødder
- 250 gr. havregryn
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. olie
- 150 gr. fuldkornshvedemel
- 1300-1400 gr. hvedemel
- Æg til pensling
- Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
Tilberedning
- Gæren røres ud i vandet
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Dejen æltes godt igennem
- Stilles til hævning mindst 40 minutter
- Slå dejen ned
- Form til boller og læg på bageplade
- Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
- Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
- Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft