Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_4891_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Havregrynsboller]]
[[Image:IMG_4891_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Havregrynsboller]]
{{AdSenseInsidePostRight}}


De her boller er bare stjernegode.
De her boller er bare stjernegode.

Versionen fra 22. okt. 2008, 19:14

Havregrynsboller

De her boller er bare stjernegode.

Ingredienser

(45-50 stk.)

  • 2 pk. gær (100 gr.)
  • 9 dl. lunkent vand
  • 2,5 dl. ymer
  • 250 gr. fintrevne gulerødder
  • 250 gr. havregryn
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 150 gr. fuldkornshvedemel
  • 1300-1400 gr. hvedemel
  • Æg til pensling
  • Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner

Tilberedning

  1. Gæren røres ud i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser
  3. Dejen æltes godt igennem
  4. Stilles til hævning mindst 40 minutter
  5. Slå dejen ned
  6. Form til boller og læg på bageplade
  7. Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
  8. Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
  9. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft