Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
Linje 14: Linje 14:
* 1 spsk. salt
* 1 spsk. salt
* 2 spsk. olie
* 2 spsk. olie
* 100 gr. fuldkornshvedemel
* 150 gr. fuldkornshvedemel
* 1200 gr. hvedemel
* 1300-1400 gr. hvedemel
* Æg til pensling
* Æg til pensling
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
Linje 28: Linje 28:
# Form til boller og læg på bageplade
# Form til boller og læg på bageplade
# Efterhæver 20 minutter, ''tænd ovnen nu''
# Efterhæver 20 minutter, ''tænd ovnen nu''
# Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
# Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft
# Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft


[[Category:Bagværk]]
[[Category:Bagværk]]
[[Category:3 Stjerner]]
[[Category:3 Stjerner]]

Versionen fra 11. okt. 2008, 10:25

Havregrynsboller

De her boller er bare stjernegode.

Ingredienser

(45-50 stk.)

  • 2 pk. gær (100 gr.)
  • 9 dl. lunkent vand
  • 2,5 dl. ymer
  • 250 gr. fintrevne gulerødder
  • 250 gr. havregryn
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 150 gr. fuldkornshvedemel
  • 1300-1400 gr. hvedemel
  • Æg til pensling
  • Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner

Tilberedning

  1. Gæren røres ud i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser
  3. Dejen æltes godt igennem
  4. Stilles til hævning mindst 40 minutter
  5. Slå dejen ned
  6. Form til boller og læg på bageplade
  7. Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
  8. Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
  9. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft