Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 14: | Linje 14: | ||
* 1 spsk. salt | * 1 spsk. salt | ||
* 2 spsk. olie | * 2 spsk. olie | ||
* | * 150 gr. fuldkornshvedemel | ||
* | * 1300-1400 gr. hvedemel | ||
* Æg til pensling | * Æg til pensling | ||
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner | * Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner | ||
Linje 28: | Linje 28: | ||
# Form til boller og læg på bageplade | # Form til boller og læg på bageplade | ||
# Efterhæver 20 minutter, ''tænd ovnen nu'' | # Efterhæver 20 minutter, ''tænd ovnen nu'' | ||
# Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner | |||
# Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft | # Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft | ||
[[Category:Bagværk]] | [[Category:Bagværk]] | ||
[[Category:3 Stjerner]] | [[Category:3 Stjerner]] |
Versionen fra 11. okt. 2008, 10:25
De her boller er bare stjernegode.
Ingredienser
(45-50 stk.)
- 2 pk. gær (100 gr.)
- 9 dl. lunkent vand
- 2,5 dl. ymer
- 250 gr. fintrevne gulerødder
- 250 gr. havregryn
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. olie
- 150 gr. fuldkornshvedemel
- 1300-1400 gr. hvedemel
- Æg til pensling
- Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
Tilberedning
- Gæren røres ud i vandet
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Dejen æltes godt igennem
- Stilles til hævning mindst 40 minutter
- Slå dejen ned
- Form til boller og læg på bageplade
- Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
- Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
- Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft