Boller i karry: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Boller i karry == Ingredienser == === Kødboller === * 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød) * 1 revet l...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 6: | Linje 6: | ||
* 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød) | * 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød) | ||
* lidt mel | |||
* lidt mælk | |||
* 1 revet løg | * 1 revet løg | ||
* | * karry | ||
* Salt og peber | * Salt og peber | ||
=== Karrysovs === | === Karrysovs === | ||
* 2 | * 1-2 spsk. margarine | ||
* | * 1 fintrevet løg | ||
* | * 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk) | ||
* | * 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have) | ||
* 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte) | |||
* lidt mælk | |||
* Salt og peber | |||
=== Tilbehør === | === Tilbehør === | ||
Linje 30: | Linje 33: | ||
# Riv løget | # Riv løget | ||
# Rør løg med kød | # Rør løg med kød, mel og mælk | ||
# Tilsæt salt og peber | # Tilsæt salt og peber samt karry | ||
# Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde | # Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-) | ||
# ''Gem kogevandet'', da det skal bruges til sovsen | |||
=== Karrysovs === | === Karrysovs === | ||
# Varm | # Varm margarine i en gryde og svits løg heri | ||
# Tilsæt mel | # Tilsæt karry og brænd den let af | ||
# Pisk | # Tilsæt mel og rør til grynet masse | ||
# | # Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper | ||
# Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber | |||
Bland bollerne i sovsen og varm igennem. | Bland bollerne i sovsen og varm igennem. | ||
[[Category:Hovedret]] | [[Category:Hovedret]] | ||
[[Category:Svinekød]] | [[Category:Svinekød]] |
Versionen fra 18. sep. 2008, 16:46
Ingredienser
Kødboller
- 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
- lidt mel
- lidt mælk
- 1 revet løg
- karry
- Salt og peber
Karrysovs
- 1-2 spsk. margarine
- 1 fintrevet løg
- 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk)
- 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
- 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
- lidt mælk
- Salt og peber
Tilbehør
- Ris
Tilberedning
Start med at sætte vand over og kog risene.
Kødboller
- Riv løget
- Rør løg med kød, mel og mælk
- Tilsæt salt og peber samt karry
- Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-)
- Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen
Karrysovs
- Varm margarine i en gryde og svits løg heri
- Tilsæt karry og brænd den let af
- Tilsæt mel og rør til grynet masse
- Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper
- Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber
Bland bollerne i sovsen og varm igennem.