Shepherds Pie ala India: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 39: | Linje 39: | ||
# Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander | # Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander | ||
== Samle og bage === | === Samle og bage === | ||
# Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos | # Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos |
Versionen fra 2. mar. 2008, 14:45
Ingredienser
Kartoffelmos
- 3/4 kg skrællede kartofler
- 25 gr. smør
- lidt mælk
Kødsovs
- 1 hakket løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 finthakket chili uden kerner (kan udelades)
- 1/2 kg. hakket oksekød
- 1/2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 dl. grøntsagsbouillon
- salt og peber
- evt. frisk koriander
Tilberedning
Start med at skrælle kartofler og sætte over til kogning
Kartoffelmos
- Hæld vandet fra kartoflerne når de er godt kogte, og mos dem
- Rør mosen med smør og mælk, og smag til med salt og peber
Kødsovs
- Skræl kartofler og sæt dem over og koge
- Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre
- Tilsæt kød og krydderier, og brun det godt
- Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min.
- Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander
Samle og bage
- Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos
- Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.