Franskbrød: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Franskbrød {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (til 2 store, flotte franskbrød) * 50 gr. gær * 6,5 dl. lunk...) |
Polesen (diskussion | bidrag) |
||
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 8: | Linje 8: | ||
* 50 gr. gær | * 50 gr. gær | ||
* 6,5 dl. lunkent vand | * 6,5 dl. lunkent vand | ||
* | * 1100-1200 gr. hvedemel | ||
* 2 tsk. salt | * 2 tsk. salt | ||
* 2 tsk. sukker | * 2 tsk. sukker | ||
Linje 23: | Linje 23: | ||
# Lad nu brødene hæve 30 minutter | # Lad nu brødene hæve 30 minutter | ||
# Pensl brødene æg og snit dem skråt | # Pensl brødene æg og snit dem skråt | ||
# Bages ved 200 grader varmluft ''på nederste rille'' | # Bages ved 200 grader varmluft ''på nederste rille'' i ca. 30-40 minutter | ||
[[Category:Bagværk]] | [[Category:Bagværk]] | ||
[[Category:3 Stjerner]] | [[Category:3 Stjerner]] |
Nuværende version fra 8. jan. 2009, 08:52
Ingredienser
(til 2 store, flotte franskbrød)
- 50 gr. gær
- 6,5 dl. lunkent vand
- 1100-1200 gr. hvedemel
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 50 gr. margarine, olie eller smør
Tilberedning
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Rør sukker i
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen
- Hæver nu 20 minutter
- Slå dejen ned og del den i to lige store stykker
- Form to brød på bagepapir på en plade
- Lad nu brødene hæve 30 minutter
- Pensl brødene æg og snit dem skråt
- Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i ca. 30-40 minutter