Havregrynsboller: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
 
(2 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_4891_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Havregrynsboller]]
[[Image:IMG_4891_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Havregrynsboller]]
{{AdSenseInsidePostRight}}


De her boller er bare stjernegode.
De her boller er bare stjernegode.
Linje 5: Linje 6:
== Ingredienser ==
== Ingredienser ==


(45-50 stk.)
(20-25 stk.)


* 2 pk. gær (100 gr.)
* 1 pk. gær
* 9 dl. lunkent vand
* 4,5 dl. lunkent vand
* 2,5 dl. ymer
* 1 dl. ymer
* 250 gr. fintrevne gulerødder
* 125 gr. fintrevne gulerødder
* 250 gr. havregryn
* 125 gr. havregryn
* 1 spsk. salt
* 1 tsk. salt
* 2 spsk. olie
* 1 spsk. olie
* 100 gr. fuldkornshvedemel
* 75 gr. fuldkornshvedemel
* 1200 gr. hvedemel
* 650-700 gr. hvedemel
* Æg til pensling
* Æg til pensling
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
* Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner
Linje 28: Linje 29:
# Form til boller og læg på bageplade
# Form til boller og læg på bageplade
# Efterhæver 20 minutter, ''tænd ovnen nu''
# Efterhæver 20 minutter, ''tænd ovnen nu''
# Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
# Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft
# Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft


[[Category:Bagværk]]
[[Category:Bagværk]]
[[Category:3 Stjerner]]
[[Category:3 Stjerner]]

Nuværende version fra 1. feb. 2009, 10:22

Havregrynsboller

De her boller er bare stjernegode.

Ingredienser

(20-25 stk.)

  • 1 pk. gær
  • 4,5 dl. lunkent vand
  • 1 dl. ymer
  • 125 gr. fintrevne gulerødder
  • 125 gr. havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 75 gr. fuldkornshvedemel
  • 650-700 gr. hvedemel
  • Æg til pensling
  • Pynt: Havregryn, sesamfrø, hørfrø, birkes eller solsikkekerner

Tilberedning

  1. Gæren røres ud i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser
  3. Dejen æltes godt igennem
  4. Stilles til hævning mindst 40 minutter
  5. Slå dejen ned
  6. Form til boller og læg på bageplade
  7. Efterhæver 20 minutter, tænd ovnen nu
  8. Pensles med æg og pyntes med gryn, frø og kerner
  9. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft