Kokossuppe: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 10: | Linje 10: | ||
* 250 gr. skinke- eller kyllingekød | * 250 gr. skinke- eller kyllingekød | ||
* 1 bundt forårsløg | * 1 bundt forårsløg | ||
* 1 ds. kokosmælk | * 1 ds. kokosmælk (ikke light, da den så skiller) | ||
* Gurkemeje | * Gurkemeje | ||
* 2 limefrugter (eller lidt mindre) | * 2 limefrugter (eller lidt mindre) |
Nuværende version fra 22. dec. 2008, 21:09
Fotografen er på vej.
Supernem, endda billig og smager kanongodt.
Ingredienser
(2 personer hvis brugt som hovedret eller 4 personer hvis brugt som forret)
- 8 dl. bouillon
- 250 gr. skinke- eller kyllingekød
- 1 bundt forårsløg
- 1 ds. kokosmælk (ikke light, da den så skiller)
- Gurkemeje
- 2 limefrugter (eller lidt mindre)
- 2 tsk. sukker
- 1-2 tsk sambal oelek
- Soya
- Salt og peber
Tilberedning
- Svits det hvide af forårsløgene i olie, gem den grønne top til pynt på suppen
- Tilsæt bouillon og kog op
- Tilsæt kokosmælk, gurkemeje, saften fra limefrugterne samt sukkeret
- Lad det simre et øjeblik, hvorefter kødet tilsættes og suppen koges op og simrer til kødet er mørt
- Tilsæt sambal oelek (pas på, stærkt), soya samt salt og peber.
- Skær de grønne toppe fra forårsløgene i skiver og drys på