Klejner: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (75 stk.) * 125 gr. blødt smør * 125 gr. sukker * 3 æg * 5 spsk. piskefløde * revet skal af 1 økologisk citron * ca. 500 g…') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:Klejner.jpg|right|thumb|400px|Klejner]] | |||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Nuværende version fra 24. maj 2014, 20:19
Ingredienser
(75 stk.)
- 125 gr. blødt smør
- 125 gr. sukker
- 3 æg
- 5 spsk. piskefløde
- revet skal af 1 økologisk citron
- ca. 500 gr. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 pk. palmin til kogning
Tilberedning
- Rør smør og sukker godt sammen
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Tilsæt dernæst piskefløde og citronskal
- Bland mel med bagepulver og rør det i dejen
- Ælt sammen til den er glat og smidig
- Pak dejen i folie og lad hvile i køleskabet ca. 1 time
- Rul dejen ud til ca 3 mm. tykkelse uden mel
- Skær dejen i 3 cm brede strimler
- Skær strimlerne i snitter på skrå (ca 7 cm. lange)
- Skær lille snit i midten, og træk halvdelen af dejen igennem
- Vrid klejnerne let
- Varm palmin op ved svag varme til kogepunktet (skal boble omkring enden af en tændstik)
- Kog klejnerne (4-6 stk. sammen) til de er gyldne
- Tag op med en hulske
- Lad afdryppe på fedtsugende papir