Brunkager: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (80 stk.) Det bliver til mange. Lav evt. halv portion. * 100 gr. smør * 250 gr. mørk sirup * 125 gr. brun farin * 1 1/2 tsk. …') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:Brunkager.jpg|right|thumb|400px|Brunkager]] | |||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Nuværende version fra 24. maj 2014, 20:22
Ingredienser
(80 stk.) Det bliver til mange. Lav evt. halv portion.
- 100 gr. smør
- 250 gr. mørk sirup
- 125 gr. brun farin
- 1 1/2 tsk. potaske
- 1 tsk. vand
- 1/2 spsk. stødt nellike
- 1/2 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 50 gr. finthakkede, smuttede mandler
- skal af 1 ubehandlet appelsin
- ca. 400 gr. hvedemel
Tilberedning
- Kom smør, sirup og farin i en gryde
- Varm op til kogepunktet
- Udrør potaske i vand
- Tag gryden af varmen, og rør potaske i
- Bland mel med nelliker, kanel, ingefær og finthakkede mandler
- Rør fintrevet appelsinskal og mel i dejen, til den er blank
- Rul dejen ud til 4 pølser med diameter på ca. 5 cm.
- Pak den i husholdningsfilm og læg i køleskab i minimum 3 timer (endnu bedre indtil næste dag)
- Tænd ovnen på 175 gr.
- Tag dejen ud af køleskabet
- Skær den i tynde skiver med en skarp kniv / eller rul ud og udstyk med forme
- Fordel på bageplader beklædt med bagepapir
- Bag 5-10 min.
- Lad afkøle