Rabarberkage med marcipan: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 400 gr. rabarber * 4 æg * 180 gr. sukker * 1 tsk. vaniliesukker * 180 gr. mel * 2 tsk. bagepulver * 180 gr. smeltet smør * 1…') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_0203.jpg|right|thumb|400px|Rabarberkage med marcipan]] | |||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Nuværende version fra 24. maj 2014, 19:29
Ingredienser
- 400 gr. rabarber
- 4 æg
- 180 gr. sukker
- 1 tsk. vaniliesukker
- 180 gr. mel
- 2 tsk. bagepulver
- 180 gr. smeltet smør
- 125 gr. groftrevet marcipan
- flormelis til pynt
- servering: creme fraiche, is eller flødeskum
Tilberedning
- Snit rabarber i små stykker (ca. 1 cm.)
- Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, så det bliver hvidt og luftigt
- Bland mel, vaniliesukker og bagepulver sammen
- Sigt halvdelen i æggemassen og vend det i
- Tilsæt smeltet smør
- Rør dejen jævn, og sigt resten af melblanding i, rør rundt
- Rør sammen med marcipan og 2/3 af rabarber
- Smør springform med smør og drys med lidt sukker
- Fyld dej i formen
- Drys resten af rabarberne ovenpå
- Bag ca. 50 min. ved 165 grader varmluft (tjek om dejen hænger ved en kniv, ellers bag 10-15 min mere, dæk evt. med staniol)
- Serveres med et drys flormelis og evt. creme fraiche eller flødeskum