Chokoladesnurrer: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Chokoladesnurrer {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (ca. 16 stk.) === Dej === * 100 gr. smør * 2 1/2 dl. mælk * 1 dl. …') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image: | [[Image:chokoladesnurrer.jpg|right|thumb|400px|Chokoladesnurrer]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Linje 19: | Linje 19: | ||
=== Fyld === | === Fyld === | ||
* | * 75 gr. blødt smør | ||
* | * 50 gr. brun farin | ||
* | * 1 spsk. kakao | ||
* | * 100 gr. mørk chokolade | ||
* | * 35 gr. nødder | ||
=== Til pensling === | === Til pensling === |
Nuværende version fra 18. maj 2014, 11:22
Ingredienser
(ca. 16 stk.)
Dej
- 100 gr. smør
- 2 1/2 dl. mælk
- 1 dl. sukker
- 1 tsk. salt
- 25 gr. gær
- 1 æg
- ca. 550 gr. hvedemel
Fyld
- 75 gr. blødt smør
- 50 gr. brun farin
- 1 spsk. kakao
- 100 gr. mørk chokolade
- 35 gr. nødder
Til pensling
- 1 æg
- 2 spsk. vand
Tilberedning
Dej
- Smelt smør i en gryde
- Hæld i en skål
- Tilsæt mælk, sukker og salt
- Smulr gær i væsken
- Tilsæt æg og derefter melet lidt ad gangen
- Æltes godt igennem
- Lad hæve tildækket 1 time
Fyld
- Pisk smør, farin og kakao luftigt
- Hak chokoladen
- Hak nødderne groft
Samle
- Rul dejen ud til et rektangel, ca 40x60cm, ca 3mm tyk
- Smør kakaosmørret tyndt ud over hele dejen
- Drys med chokolade og nødder
- Fold den ene korte side ind over midten
- Fold den anden korte side henover (så dejen ligger i 3 lag)
- Drys lidt mel over dejen og giv den en let tur med kagerullen
- Skær dejen i smalle strimler
- Sno hver strimmel om sig selv så det ligner en proptrækker og bind en knude
- Læg snorrerne med samlingerne nedad på bageplade med bagepapir
- Hæver tildækket 1 time
Bages
- Pisk ægget sammen med vand
- Pensl snorrerne
- Bag 180 grader varmluft, 10-12min. (hold øje med de ikke bliver for mørke)