Kødboller i indisk tomatsovs: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) |
||
Linje 36: | Linje 36: | ||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
Det kan være en fordel straks at starte op på dette: | |||
* Sæt ris over | |||
* Kog og smut mandler | |||
=== Kødboller === | === Kødboller === |
Versionen fra 25. jun. 2009, 15:41
Ingredienser
- Ris
Farsen
- 500 gr. hakket oksekød
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1-2 fed hvidløg
- evt. sambal olek/chili
- 1 tsk. garam masala
- 1 dl. rasp
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. madolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. smuttede, hakkede mandler
- 2 tsk. paprika
Krydderipuré
- 4 tomater
- 1 spsk. frisk ingefær
- evt. sambal olek/chili
Pynt
- Citronbåde
- Grønne chili
Tilberedning
Det kan være en fordel straks at starte op på dette:
- Sæt ris over
- Kog og smut mandler
Kødboller
- Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint
- Bland oksekød, hvidløg, ingefær, chili, rasp og æg i en skål
- Krydr med salt og garam masala
- Form 12 store kødboller
Krydderipuré
- Del tomater i kvarte
- Skræl ingefær og hak det fint
- Blend det hele med chile til en fin puré
Samle og stege
- Varm lidt olie i en gryde
- Svits spidskommen, gurkemeje, paprika og mandler kortvarigt
- Tilsæt krydderipuré og lad det koge op
- Simrer nu 20 minutter under låg
- Kom kødbollerne ved, og lad også dem småkoge i sovsen i 15 minutter (tilsæt mere vand hvis nødvendigt)
- Pynt evt. med citron og grøn chili
Server med ris!