Franskbrød: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
 
Linje 8: Linje 8:
* 50 gr. gær
* 50 gr. gær
* 6,5 dl. lunkent vand
* 6,5 dl. lunkent vand
* ca. 1,4 kg. hvedemel
* 1100-1200 gr. hvedemel
* 2 tsk. salt
* 2 tsk. salt
* 2 tsk. sukker
* 2 tsk. sukker

Nuværende version fra 8. jan. 2009, 08:52

Franskbrød

Ingredienser

(til 2 store, flotte franskbrød)

  • 50 gr. gær
  • 6,5 dl. lunkent vand
  • 1100-1200 gr. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 50 gr. margarine, olie eller smør

Tilberedning

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Rør sukker i
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen
  4. Hæver nu 20 minutter
  5. Slå dejen ned og del den i to lige store stykker
  6. Form to brød på bagepapir på en plade
  7. Lad nu brødene hæve 30 minutter
  8. Pensl brødene æg og snit dem skråt
  9. Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i ca. 30-40 minutter