Gadekøkkenplatte fra Bombay: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Gadekøkkenplatte fra Bombay Den her vender vi tilbage til med jævne mellemrum. Den er rimelig nem at lave, og smager nat...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
(3 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 7: | Linje 7: | ||
* Ris som tilbehør | * Ris som tilbehør | ||
* 100 gr. bacon i skiver | * 100 gr. bacon i skiver | ||
* | * 1-2 tsk. karry | ||
* Skinkekød (f.eks. schnitzler) | * 300-400 gr. Skinkekød (f.eks. schnitzler) | ||
* 2 stængler bladselleri | * 2 stængler bladselleri | ||
* 2 løg | * 2 løg | ||
* 2 gulerødder | * 2-3 gulerødder | ||
* | * 3 dl. grøntsagsbouillon (men brug en hel terning) | ||
* | * 2 fed hvidløg | ||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
Linje 19: | Linje 19: | ||
# Start med at sætte risene over og koge | # Start med at sætte risene over og koge | ||
# Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, ''tag det op'' | # Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, ''tag det op'' | ||
# Skær skinkekødet i strimler | # Skær skinkekødet i strimler | ||
# Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker | # Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker | ||
# Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri | # Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri | ||
# Svits skinkestrimlerne med i karryen | # Svits skinkestrimlerne med i karryen | ||
# Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med | # Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med | ||
# Tilsæt bouillon sammen med | # Tilsæt bouillon sammen med presset hvidløg | ||
# Retten skal nu simre i 5 minutter | # Retten skal nu simre i 5 minutter, hvorefter bacon vendes i | ||
# Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt | # Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt | ||
Nuværende version fra 15. dec. 2008, 16:42
Den her vender vi tilbage til med jævne mellemrum. Den er rimelig nem at lave, og smager naturligvis godt.
Ingredienser
- Ris som tilbehør
- 100 gr. bacon i skiver
- 1-2 tsk. karry
- 300-400 gr. Skinkekød (f.eks. schnitzler)
- 2 stængler bladselleri
- 2 løg
- 2-3 gulerødder
- 3 dl. grøntsagsbouillon (men brug en hel terning)
- 2 fed hvidløg
Tilberedning
- Start med at sætte risene over og koge
- Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, tag det op
- Skær skinkekødet i strimler
- Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
- Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri
- Svits skinkestrimlerne med i karryen
- Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med
- Tilsæt bouillon sammen med presset hvidløg
- Retten skal nu simre i 5 minutter, hvorefter bacon vendes i
- Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt