Gadekøkkenplatte fra Bombay: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Gadekøkkenplatte fra Bombay Den her vender vi tilbage til med jævne mellemrum. Den er rimelig nem at lave, og smager nat...)
 
No edit summary
 
(3 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 7: Linje 7:
* Ris som tilbehør
* Ris som tilbehør
* 100 gr. bacon i skiver
* 100 gr. bacon i skiver
* Karry
* 1-2 tsk. karry
* Skinkekød (f.eks. schnitzler)
* 300-400 gr. Skinkekød (f.eks. schnitzler)
* 2 stængler bladselleri
* 2 stængler bladselleri
* 2 løg
* 2 løg
* 2 gulerødder
* 2-3 gulerødder
* Grøntsagsbouillon
* 3 dl. grøntsagsbouillon (men brug en hel terning)
* 1 fed hvidløg
* 2 fed hvidløg


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==
Linje 19: Linje 19:
# Start med at sætte risene over og koge
# Start med at sætte risene over og koge
# Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, ''tag det op''
# Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, ''tag det op''
# Skær skinkekødet i strimler og svits med i karryen
# Skær skinkekødet i strimler
# Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
# Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
# Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri
# Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri
# Svits skinkestrimlerne med i karryen
# Svits skinkestrimlerne med i karryen
# Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med
# Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med
# Tilsæt bouillon sammen med et fed presset hvidløg
# Tilsæt bouillon sammen med presset hvidløg
# Retten skal nu simre i 5 minutter
# Retten skal nu simre i 5 minutter, hvorefter bacon vendes i
# Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt
# Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt



Nuværende version fra 15. dec. 2008, 16:42

Gadekøkkenplatte fra Bombay

Den her vender vi tilbage til med jævne mellemrum. Den er rimelig nem at lave, og smager naturligvis godt.

Ingredienser

  • Ris som tilbehør
  • 100 gr. bacon i skiver
  • 1-2 tsk. karry
  • 300-400 gr. Skinkekød (f.eks. schnitzler)
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 løg
  • 2-3 gulerødder
  • 3 dl. grøntsagsbouillon (men brug en hel terning)
  • 2 fed hvidløg

Tilberedning

  1. Start med at sætte risene over og koge
  2. Skør bacon i mindre stykker og svits i en gryde, tag det op
  3. Skær skinkekødet i strimler
  4. Skær gulerødder i skiver, løg i kvarte og bladselleri i mindre stykker
  5. Hæld herefter lidt olie i gryden, og brænd karryen af heri
  6. Svits skinkestrimlerne med i karryen
  7. Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og løg og svits med
  8. Tilsæt bouillon sammen med presset hvidløg
  9. Retten skal nu simre i 5 minutter, hvorefter bacon vendes i
  10. Du kan vælge at jævne den lidt, men det er ikke nødvendigt