Flæskesteg med brunkartofler og sovs: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Flæskesteg med brunkartofler og sovs {{AdSenseInsidePostRight}} Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæsk...) |
Polesen (diskussion | bidrag) |
||
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 3: | Linje 3: | ||
Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-) | Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-) | ||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
Linje 13: | Linje 12: | ||
* ca. 1,5 kg. flæskesteg | * ca. 1,5 kg. flæskesteg | ||
* Groft salt | * Groft salt | ||
* 2-3 laurbærblade | |||
=== Brunkartofler === | === Brunkartofler === | ||
* 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas) | * 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas) | ||
* sukker | * 3 spsk. sukker | ||
* margarine | * 1 spsk. margarine | ||
=== Sovs === | === Sovs === | ||
Linje 33: | Linje 33: | ||
* Franske kartofler | * Franske kartofler | ||
* Rødkål | |||
* God vin | * God vin | ||
Linje 40: | Linje 41: | ||
# Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen | # Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen | ||
# Steges | # Put laurbær ned mellem rillerne i stegen | ||
# Steges ved 180 grader varmluft i 1-1,5 time (stegetermometer skal vise 65 grader i midten) | |||
# Tages ud, sværen skæres af i et helt stykke og lægges utildækket på en tallerken med fedtsiden nedaf | |||
# Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile 20 minutter | |||
Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler. | Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler. |
Nuværende version fra 7. dec. 2008, 20:30
Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-)
Ingredienser
(til 4 personer)
Flæskesteg
- ca. 1,5 kg. flæskesteg
- Groft salt
- 2-3 laurbærblade
Brunkartofler
- 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas)
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. margarine
Sovs
- Stegefedtet fra stegen
- 20-30 gr. margarine
- 2-3 spsk. mel
- 5-7 dl. mælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- Salt og peber
- Kulør
Tilbehør
- Franske kartofler
- Rødkål
- God vin
Tilberedning
Start med stegen
- Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen
- Put laurbær ned mellem rillerne i stegen
- Steges ved 180 grader varmluft i 1-1,5 time (stegetermometer skal vise 65 grader i midten)
- Tages ud, sværen skæres af i et helt stykke og lægges utildækket på en tallerken med fedtsiden nedaf
- Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile 20 minutter
Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler.
Brunkartofler
- Lad kartoflerne dryppe af
- Varm sukker på en pande til det smelter (rør ikke i det)
- Træk en skefuld margarine rundt i det til margarinen er smeltet
- Hæld kartoflerne i den smeltede sukker/margarine blanding
- Kartoflerne skal nu brunes på alle sider ved jævn varme
Sovs
- Start med at hælde stegens stegefedt i en gryde
- Tilsæt ekstra margarine og lad det smelte
- Pisk melet godt ud i fedtstoffet
- Tilsæt nu mælk lidt af gangen. Rør det helt ud hver gang, inden mere mælk tilsættes.
- Krydres med bouillonterning og salt og peber
- Farves med kulør