Marokkanske frikadeller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Marokkanske frikadeller Total yndlingsmad! :-) Godt nok hedder de frikadeller, men faktisk har de ikke så meget med frik...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 15: | Linje 15: | ||
* 150 gr. margarine | * 150 gr. margarine | ||
* 2 løg | * 2 løg | ||
* 1/4 tsk safran | * 1/4 tsk safran (kan udelades) | ||
* Peber | * Peber | ||
* 1/2 liter grøntsagsbouillon | * 1/2 liter grøntsagsbouillon |
Versionen fra 7. dec. 2008, 19:25
Total yndlingsmad! :-)
Godt nok hedder de frikadeller, men faktisk har de ikke så meget med frikadeller, som vi kender dem i Danmark, at gøre. Den helt specielle smag fremkommer ved brug af krydderier som kanel og koriander, kombineret med den afsluttende citronsaft.
Ingredienser
- Ris som tilbehør (der er også ris i selve frikadellerne)
- 400 gr. hakket oksekød
- 200 gr. parboiled ris
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. stødt koriander
- 150 gr. margarine
- 2 løg
- 1/4 tsk safran (kan udelades)
- Peber
- 1/2 liter grøntsagsbouillon
- 2 dl. bredbladet persille
- 2 spsk. cintronsaft
Tilberedning
- Sæt den ris, der skal være tilbehør, over og koge (ikke den, der skal i farsen)
- Vend farsen med ris
- Tilsæt kanel, paprika og stødt koriander
- Smelt 150 gr. smør/margarine på en stor pande og form farsen til ca. 20 frikadeller
- Frikadellerne brunes på alle sider, for at få "lukket" frikadellerne, så de ikke går i stykker senere
- Hak løgene fint og drys over frikadellerne
- Tilsæt safran og peber samt bouillon
- Lad frikadellerne simre i ca. 40 minutter. Se til det indimellem og tilsæt vand efterhånden. Det skal ikke koge tørt, men heller ikke blive helt vandet.
- Når frikadellerne er færdige drysses den hakkede persille over sammen med citronsaften
Server det hele med brød, salat og ris.