Boller i karry: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_1871_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Boller i karry]] | [[Image:IMG_1871_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Boller i karry]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == |
Versionen fra 19. okt. 2008, 14:41
Ingredienser
Kødboller
- 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
- lidt mel
- lidt mælk
- 1 revet løg
- karry
- Salt og peber
Karrysovs
- 1-2 spsk. margarine
- 1 fintrevet løg
- 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk)
- 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
- 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
- lidt mælk
- Salt og peber
Tilbehør
- Ris
Tilberedning
Start med at sætte vand over og kog risene.
Kødboller
- Riv løget
- Rør løg med kød, mel og mælk
- Tilsæt salt og peber samt karry
- Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-)
- Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen
Karrysovs
- Varm margarine i en gryde og svits løg heri
- Tilsæt karry og brænd den let af
- Tilsæt mel og rør til grynet masse
- Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper
- Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber
Bland bollerne i sovsen og varm igennem.