Luftige boller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_2404_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Luftige boller]] | [[Image:IMG_2404_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Luftige boller]] | ||
Gode luftige boller. | Gode, luftige boller. | ||
''Bemærk'': Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er dem, sammen med olien, der giver bollerne den gode og luftige konsistens. | ''Bemærk'': Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er dem, sammen med olien, der giver bollerne den gode og luftige konsistens. | ||
Denne opskrift tager det meste af 2 timer inklusiv bagning. Er du lidt presset, så prøv opskriften på [[Lynboller]] istedet for. | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == |
Versionen fra 23. sep. 2008, 19:37
Gode, luftige boller.
Bemærk: Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er dem, sammen med olien, der giver bollerne den gode og luftige konsistens.
Denne opskrift tager det meste af 2 timer inklusiv bagning. Er du lidt presset, så prøv opskriften på Lynboller istedet for.
Ingredienser
- 50 gr. gær
- 8 spsk. lunkent vand
- 4 dl. lunkent mælk
- 4 tsk. sukker
- 8 spsk. olie (gerne rapsolie)
- 800 gr. hvedemel
- Æg til pensling
Tilberedning
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
- Halvdelen af melet samt de øvrige ingredienser tilsættes
- Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
- Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
- Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
- Efter hævning pensles bollerne med æg
- Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)