Tebirkes: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Tebirkes {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 2,5 dl. mælk * 25 gr. gær * 1 æg * 50 gr. sukker * 2 tsk. salt * ca. 500 gr…')
 
No edit summary
 
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_.jpg|right|thumb|400px|Tebirkes]]
[[Image:IMG_0282.jpg|right|thumb|400px|Tebirkes]]
{{AdSenseInsidePostRight}}
{{AdSenseInsidePostRight}}


 
Du skal bruge en portion [[grunddej til wienerbrød]] og så gøre som nedenfor.


== Ingredienser ==
== Ingredienser ==


* 2,5 dl. mælk
* Det du skal bruge til [[grunddej til wienerbrød]], samt
* 25 gr. gær
* 1 æg til pensling
* 1 æg
* 50 gr. sukker
* 2 tsk. salt
* ca. 500 gr. hvedemel (+ lidt til udrulning)
* ca. 250 koldt smød
 
* Birkes eller sesamfrø
* Birkes eller sesamfrø


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==


# lun mælken til den er fingervarm
# Tilbered først dejen som beskrevet i [[grunddej til wienerbrød]], dernæst
# hæld mælken i en skål og opløs gæren heri
# Tilsæt æg, sukker og salt
# Ælt mel i lidt ad gangen
# Ælt det hele godt sammen
# Rul dejen ud til et 30x30cm kvadrat på ca. 1 cm. tykkelse
# Skær smøret i tynde skiver med en osteskærer
# Læg det på 2/3 af dejen
# Fold dejen sammen i 3 lag, så dejstykket uden smør foldes ind først
# Læg dejen koldt i 30 minutter
# Gentag udrulning og sammenlægning indtil resten af smøret er brugt
 
# Del dejen i 2 lige store stykker
# Del dejen i 2 lige store stykker
# Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
# Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
Linje 39: Linje 22:
# Drys med enten birkes eller sesamfrø
# Drys med enten birkes eller sesamfrø
# Bag i 12-15 min til de er gyldne
# Bag i 12-15 min til de er gyldne
# Afkøler


[[Category:Bagværk]]
[[Category:Bagværk]]
[[Category:3 Stjerner]]
[[Category:3 Stjerner]]
[[Category:Morgenmad]]
[[Category:Morgenmad]]

Nuværende version fra 17. okt. 2014, 18:08

Tebirkes

Du skal bruge en portion grunddej til wienerbrød og så gøre som nedenfor.

Ingredienser

Tilberedning

  1. Tilbered først dejen som beskrevet i grunddej til wienerbrød, dernæst
  2. Del dejen i 2 lige store stykker
  3. Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
  4. Skær hver del ud i 6 stykker (12 i alt)
  5. Fordel stykkerne på bageplader med bagepapir
  6. Lad hæve tildækket og lunt i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  8. Pensl tebirkes med sammenpisket æg
  9. Drys med enten birkes eller sesamfrø
  10. Bag i 12-15 min til de er gyldne