Tebirkes: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Tebirkes {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 2,5 dl. mælk * 25 gr. gær * 1 æg * 50 gr. sukker * 2 tsk. salt * ca. 500 gr…') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 2: | Linje 2: | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Du skal bruge en portion [[grunddej til wienerbrød]] og så gøre som nedenfor. | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == |
Versionen fra 17. okt. 2014, 18:00
Du skal bruge en portion grunddej til wienerbrød og så gøre som nedenfor.
Ingredienser
- 2,5 dl. mælk
- 25 gr. gær
- 1 æg
- 50 gr. sukker
- 2 tsk. salt
- ca. 500 gr. hvedemel (+ lidt til udrulning)
- ca. 250 koldt smød
- Birkes eller sesamfrø
Tilberedning
- lun mælken til den er fingervarm
- hæld mælken i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt æg, sukker og salt
- Ælt mel i lidt ad gangen
- Ælt det hele godt sammen
- Rul dejen ud til et 30x30cm kvadrat på ca. 1 cm. tykkelse
- Skær smøret i tynde skiver med en osteskærer
- Læg det på 2/3 af dejen
- Fold dejen sammen i 3 lag, så dejstykket uden smør foldes ind først
- Læg dejen koldt i 30 minutter
- Gentag udrulning og sammenlægning indtil resten af smøret er brugt
- Del dejen i 2 lige store stykker
- Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
- Skær hver del ud i 6 stykker (12 i alt)
- Fordel stykkerne på bageplader med bagepapir
- Lad hæve tildækket og lunt i 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Pensl tebirkes med sammenpisket æg
- Drys med enten birkes eller sesamfrø
- Bag i 12-15 min til de er gyldne
- Afkøler