Koldskål med flødeskum og rabarbersauce
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
Rabarbersauce
- 500 gr. rabarber
- 2 dl. vand
- 125 gr. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- evt. 1/2-1 spsk. kartoffelmel til jævning
Koldskål
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
- 125 gr. sukker
- 2,5 dl. piskefløde
- 3/4 L kærnemælk
- skal og saft af 1 ubebehandlet citron
Tilberedning
Rabarbersauce
- Skær rabarberne i små stykker
- Kom rabarberne, vand, sukker og vanilje i en gryde og kog i 5 min.
- Afdryp de kogte rabarber i en sigte
- Pres saften ud, du skal bruge 3 dl. (tilsæt evt. vand)
- Varm saften op (må ikke koge)
- Jævnes med kartoffelmel og koldt vand
Koldskål
- Pisk æggeblommer med sukker og vanilje
- Pisk fløden til en let skum
- Vend flødeskum og kærnemælk i æggesnapsen
- Smag til med revet citronskal og -saft
- Server med rabarbersauce